Vem skulle få den fina cykeln?

Någon undrar nog varför barn och barnbarn inte tackat för sin nya fina cykel. Anledningen är i så fall att den hamnat på helt fel adress.

ANNONS
|

I onsdags morse upptäckte Christina Stålbom att det stod en dubbelcykel (eller parcykel som den också kallas) parkerad på hennes tomt i hörnet av Rörbecksgatan och Pilgatan.

– Jag var ute i trädgården till åttatiden på tisdagskvällen och såg den inte på kvällen. Så den måste nog ha kommit dit någon gång under natten.

Ballonger och lapp

Cykeln var försedd med två ballonger (som sedan blåst bort) och en inplastad lapp där det står: ”Grattis, denna får ni från oss. Pussar & kramar Mormor och Morfar”.

Men uppenbarligen har cykeln levererats fel eller hamnat där av någon annan anledning eftersom bara Christina och hennes katt bor på den här adressen.

ANNONS

– Och katten använder ingen sådan cykel, säger Christina med ett skratt.

Hon trodde att den kanske stulits och kontaktade därför polisen. Men de hade ingen sådan anmälan och ville inte ta sig an den ovanliga cykeln, vilket Christina tycker är lite märkligt.

Står kvar

Hon kollade med Floragården (som ligger strax intill) och hjälpmedelscentralen utan att gåtan löstes. Hon provade till och med att ringa ett firmanamn som står på fordonet, men ingen svarade (förmodligen beroende på helg- och klämdagar den här veckan).

Nu står den hemma hos Christina Stålbom som hoppas att den rätta ägaren ska dyka upp så småningom.

– Jag tycker att det är så synd, för cykeln är kanonfin.

ANNONS