TILLSAMMANS. Veera Gyllenborg med barnen Edd, Esther och Esra under en utflykt till Vesslunda.
TILLSAMMANS. Veera Gyllenborg med barnen Edd, Esther och Esra under en utflykt till Vesslunda.

Veeras utflyktstips i Falkenberg gör succé på nätet

I april startade Veera Gyllenborg en Facebooksida om utflyktsmål i Falkenberg. I dag har den över 1400 följare och växer för varje dag.

ANNONS
|

Veera Gyllenborg flyttade tillbaka till hemstaden Falkenberg för tolv år sedan. Då hade hon just fått barn och minns att hon saknade en lista över alla utflyktsmål som finns i Falkenberg.

– Många ställen är bara runt knuten. Det handlar ofta om att man inte tänkt på det eller att man har glömt bort, berättar Veera.

I dag är hon 38 år, textillärare på Hertingsskolan, och mamma till fyra barn. Idén till Facebookgruppen "Veeras utflykter kring Falkenberg" fick hon av en kollega.

– Hon ville att jag skulle ge ut en bok och dela med mig av alla utflykter som vi gör i vår familj. Barnen klättrar på väggarna om vi inte hittar på något varje dag.

ANNONS

Men någon bok blev det aldrig. Istället startade hon i april en Facebooksida som på bara två månader fått över 1400 följare och där varje inlägg kommenteras flitigt.

– Vi kör ofta rakt ut i skogen och kollar om det finns något spännande där. Alla tips jag lägger ut på sidan har vi testat. Jag försöker skriva lite korfattat om vilka åldrar det passar för, om det fungerar med barnvagnar och annat som kan vara bra att veta.

Veera hade aldrig räknat med att sidan skulle växa så mycket. Hon berättar att tanken var att ge tips till sina vänner som också gillar att komma ut i naturen.

– Det bara ramlar in gillare. Det är kul att det är mycket blandade åldrar. Många äldre har hört av sig och väldigt många tipsar mig om andra ställen som jag borde besöka. Det är kul att få någonting tillbaka också.

Hennes egna favoritställen är många. Men ska Veera välja ett så blir det Yngeredsfors dit hon ofta åkte som barn.

– Min pappa bodde i närheten och jag har känt till platsen innan Jan Jörnmark skrev om den i sin bok Övergivna platser. Det är väldigt turistiskt där nuförtiden men fortfarande fint och har en väldigt spännande miljö, berättar Veera.

ANNONS
ANNONS