Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Vallarna utsatt för klotterattack

I helgen har Vallarna i Falkenberg drabbats av en klotterattack. Notan för saneringen hamnar på kommunen och Vallarnas friluftsteater gemensamt.

Klotter på Vallarna är inget som varken kommunen eller Vallarnas friluftsteater är ovana vid. I helgen har de utsatts för ännu en attack som drabbat hela området. Händelsen är polisanmäld av Falkenbergs kommun.

Mimmi Ädel Rosgardt är arenachef på Vallarnas friluftsteater kan inte säga exakt vad notan för sanering brukar hamna på, men att det ibland kan bli dyrt.

– Vi har fått måla över ett antal gånger, eftersom det inte alltid går att tvätta bort. Vi känner igen en hel del taggar och vet att mycket kommer från samma personer, säger Mimmi Ädel Rosengardt.

Under perioder har Vallarnas Friluftsteater blivit drabbade så ofta som varannan vecka. Falkenberg kommun och teatern delar ibland på kostnaderna för saneringen, och Mimmi berättar att de är nöjda över samarbetet.

– Drabbas den ena så är ofta även den andra drabbad, så vi brukar hjälpas åt. Nu har vi dock varit skonade i några månader, så vi får hoppas att det inte är en ny våg som kommer nu.

I sommar kommer scenen stå tom på grund av coronapandemin, Mimmi erfar att det kan leda till fler oönskade besök.

– Det är jättetråkigt när det händer. I sommar kommer vi ju inte har några vakter på plats, vilket vi hoppas inte leder till att det blir oftare. Många som går förbi hör av sig när de ser att någon varit framme och skickar bilder, vilket vi är väldigt tacksamma för.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här