Väktare istället för fest när Argus invigs

En fest för 100 000 kronor blir istället en satsning på väktare för att begränsa smittspridning. Invigningen av kommunens största satsning någonsin kom av sig.

ANNONS
|

Bygget av kunskaps- och kulturcentrum Argus har pågått i 20 månader. Lagom till nationaldagen var det tänkt att det skulle bli en festlig invigning med många olika inslag. Men coronapandemin satte stopp för planerna. Istället för fest blir det en betydligt blygsammare öppning på måndag. Då kommer det att finnas vakter från Securitas på plats, samt ordningsvakter. En ingång kommer att vara öppen och besökarna ska slussas genom byggnaden till en separat utgång. Hundra personer åt gången ska få vara inne i byggnaden.

– Kultursektorn är verkligen hårt drabbad av corona därför hade det varit roligt om vi hade kunnat lägga pengar på olika föreställningar, som det först var tänkt. Det finns möjlighet att skapa nästan vad som helst där inne, säger Georgia Ferris (KD) ordförande i kultur-fritid och tekniknämnden.

ANNONS

– Istället måste vi lägga pengar på väktare ur smittskyddssynpunkt.

Notan för Argus slutar på cirka 220 miljoner kronor. För det får falkenbergarna ett nytt bibliotek, klassrum och nya lokaler för gymnasieskolan, turistbyrån och kulturskolan flyttar in och ett kafé öppnar på entréplan. Det finns dessutom en aula för 300 personer.

– Det är en fantastisk byggnad som är byggd för just sitt ändamål. Det är inte en gammal fabrik som byggts om, säger Georgia Ferris.

– Jag hoppas att falkenbergarna kommer att bli stolta.

Läs mer här: Begränsat besökande när Argus invigs

Läs mer här: Argus är redo för sina första besökare

Läs mer här: Så påverkas byggprojekten av coronakrisen

Läs mer här: Kafferosteriet expanderar in i Falkenberg

Läs mer här: Argus blickar över Stortorget och dess omgivningar

ANNONS