Vad är det som händer på Ängsstigen?

Det grävs och grävs på Hjortsberg, och aldrig blir det klart. Bullret irriterar Morgan Andersson som hyr sin bostad av Fabo. Vad är det som görs?

ANNONS
|

Det är ett väldigt oväsen på Ängsstigen. Det säger Fabos hyresgäst Morgan Andersson som reagerat på att de markarbeten som pågår förefaller hålla på i evinnerlig tid, och aldrig någonsin verkar bli klara. Arbeten påbörjas på ett ställe, fortsätter någon annanstans och kommer senare tillbaka till samma plats där man redan grävt. Morgan Andersson har tröttnat.

– Det är ett jädra dånande, hela huset hoppar när de håller på. Katten springer och gömmer sig, säger han.

Han har varit i kontakt med Fabo och blivit hänvisad till Peab som utför arbetet. Men någon ordentlig förklaring har han inte fått.

ANNONS

– Det har något med dränering och bottenplattan att göra, tror jag.

Det har han rätt i.

– Det är ett omfattande dräneringsarbete, det fanns ett stort behov på grund av risk för fuktskador. Det har tagit lång tid eftersom vi var tvungna att göra ett omfattande utredningsarbete först, säger Fabos vd Christian Kylin.

Han säger att Fabo haft en tydlig dialog med hyresgästerna och hoppas att alla ska bli nöjda när arbetena är klara. Själva dräneringsarbetena förväntas vara klara i mitten juni och därefter väntar asfaltering av gångar med mera. Hela projektet följer den tidplan som satts.

– De har hållit på i ett år, och de flyttar runt hela tiden. I fjol var de och grävde på ena sidan och nu är de tillbaka här. Det är ett evigt hoppande fram och tillbaka. Varför kan de inte göra klart ett hus innan de flyttar till nästa? säger Morgan Andersson.

– Jag förstår att det upplevs som att det tar lång tid. Det är många delar i en entreprenad som hänger ihop och ibland kan man behöva göra färdigt en åtgärd på flera platser, innan man kan börja på nästa.

Om allt går som planerat är det alltså en dryg månad kvar av buller och stök.

ANNONS

– Förhoppningen är att vädret är med oss och att vi skall kunna asfaltera direkt inpå och snabbt färdigställa efter det, säger Christian Kylin.

Morgan Andersson har också andra synpunkter på underhållet av Fabos fastigheter. Ovanför hans lägenhet lossnade en plåt till en vindskiva i vintras, och inget har gjorts åt det. De plåtar som är kvar fladdrar i vinden.

– Man vågar ju knappt gå ut. Får man en sån där i huvudet så dör man, säger han.

ANNONS