Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Sofi och Phillip Miller startade Vårdväskan 2012. Bild: Ola Folkesson

Vårdväskan slopar avgift för arbetsgivare

Vårdväskan AB är ett bolag som inte fått en negativ påverkan ekonomiskt till följd av coronaviruset. Istället plockar de bort avgiften för rekryteringsannonser på sin hemsida.

Vårdväskan i Falkenberg arbetar främst med e-handelsförsäljning av färgglada kläder till vården. Det expansiva bolaget startade 2012 och har i dagsläget över 20 anställda.

Tidningen når grundaren och vd:n Philip Miller på telefon, och han förklarar att de slutat ta emot besökare på arbetsplatsen för att minska smittorisken av coronaviruset.

– Vi har ett väldigt stort kontor och gott om plats, och vi har inte jättestora restriktioner. Vissa som varit iväg jobbar hemifrån nu. Vi följer regeringens råd, men sedan försöker vi såklart jobba på som vanligt och ha en normal vardag, säger han.

Årsredovisningarna bak i tiden visar positiva resultat, bortsett från 2018. Enligt vd:n berodde det på satsningar i bolaget. Och efterfrågan av vårdkläder har knappast blivit mindre sedan coronaviruset bröt ut.

– Vi är i den branschen som ser till att vården fungerar och att de har kläder att jobba i. Som tur är ser vi ingen nedgång i försäljningen som många andra företag tyvärr gjort. Vi växer från förgående år, men det ska vi också göra rent generellt, säger Philip Miller.

Parallellt med e-handelsbutiken har bolaget i drygt ett halvår arbetat aktivt med rekryteringssidan Vårdväskanjobb.se, som inriktar sig på jobb inom vården. Hemsidan har hittills använts på ett tjugotal orter och har omkring fem jobbannonser inne åt gången, enligt vd:n. För att underlätta rekryteringen inom vården slopas nu avgiften för annonsörerna.

– Vi ställde om i förra veckan och har gjort den gratis tills vidare, så att alla i vården kan få nytta av den. Vi satt och pratade om att det behövs material och personal inom vården och detta är det vi kan hjälpa till med, säger han.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här