Värmen sätter stopp för tågtrafik mellan Varberg och Borås

Tågen mellan Varberg och Borås ställdes in på fredagseftermiddagen på grund av höga temperaturer. Även under lördagen kommer trafiken stå still.

ANNONS
|

Värmebölja har ställt till det för tågspåren som går mellan Varberg och Borås. Tågen är därför inställda i båda sträckorna från och med 12:50 på lördagen. Bussar ersätter på sträckan.

— Jag misstänker att det är på grund av solkurvor, vilket innebär att spåret är lite kurvigt av solen. Det blir så när det är varmt och det ger med sig att det finns risk för urspårning, förklarar Yasmine Möllerström Henstam, kommunikationschef på Hallandstrafiken.

Kommunikationschefen berättar att solkurvor är väldigt vanligt när temperaturen går upp mot 30 grader. Främst är det mindre tågbanor som påverkas.

Enligt informationen på Hallandstrafikens hemsida är trafiken på sträckan inställd under hela lördagseftermiddagen och beräknas rulla igen på söndag.

ANNONS

— Det ska bli lite svalare nu, så det kan bli så att det är vanlig trafik redan imorgon igen, säger Yasmine Möllerström Henstam.

ANNONS