Utredning om rasrisk på vårdenhet i Falkenberg kan dröja en månad

Region Halland släpper bild på en av sprickorna på evakuerade vårdenheten i Falkenberg. Besked om husets framtid kan dröja en månad.

ANNONS
|

Det har nu gått en vecka sedan Region Hallands vårdenhet i centrala Falkenberg fick utrymmas på grund av rasrisk. I fastigheten fanns en palliativ avdelning, vars verksamhet flyttat till Kungsbacka, samt hörselmottagningen och tolkcentralen.

Vad som ska hända med verksamheterna på lång sikt är fortfarande oklart. Förra veckan var beskedet att en utredning skulle inledas under tisdagen efter påskhelgen. Resultatet från den kan dock dröja.

”Det är svårt att säga i detta skedet när rapporten är klar, då vi behöver göra kompletterande mätningar innan den färdigställs. Vi bedömer just nu att den fastställs inom en månad”, skriver Lina Brandelius, avdelningschef Regionsfastigheter, i ett mejl.

ANNONS

På en bild som Region Halland skickat till tidningen syns en av de större sprickorna i fasaden sträcka sig längst husväggen.

– Vi märker att marken rör sig och att det uppstår nya sprickor på sina håll i byggnaden. Det är normalt att det rör sig men inte i den omfattningen vi identifierat här då, sade Lina Brandelius i en intervju dagen efter händelsen.

ANNONS