FOTO: Claudio Bresciani/TT
FOTO: Claudio Bresciani/TT

Utökade vårdtider på försök

Vårdcentralen Falkenberg kan få utökade öppettider. Till hösten startar regionen ett pilotprojekt för att ta reda på när vården gör mest nytta.

ANNONS
|

Synpunkterna från allmänheten om vårdcentralernas öppettider har varit många på senare tid. Därför vill regionen nu testa att hålla Vårdcentralen Falkenberg öppen mellan klockan 7 och 19.

Förändringen planeras i två steg. Från den 1 oktober i år ska Vårdcentralen Falkenberg testa de nya öppettiderna två dagar i veckan. Efter årsskiftet utökas försöket till fyra dagar i vecka.

Pilotprojektet kommer till på ett initiativ av Socialdemokraterna.

– Vi tycker att det är viktigt att de som har behov av att komma till vårdcentralerna ska kunna göra det, säger vice ordförande Driftnämnden Närsjukvård Kerstin Zander (S) i ett pressmeddelande.

ANNONS

I dagsläget har vårdcentralen öppet mellan 7.30 och 18 under veckodagarna.

– Det har varit ett tryck från allmänheten under flera år och för att möta det behovet gör vi nu ett pilotprojekt i Falkenberg. Vård på rätt vårdnivå är något vi eftersträvar och tror att detta projekt kan avlasta akutmottagningarna, säger hon.

De utökade tiderna ska användas till provtagningar, planerade distriktssköterskebesök, bedömning av sjuksköterska samt planerade och akuta läkarbesök.

Slår pilotprojektet väl ut kan även öppentiderna för andra vårdcentraler komma att justeras i framtiden, säger driftnämndens ordförande Tommy Rydfeldt (L) i samma pressmeddelande.

ANNONS