Upprört efter utebliven buss till tågstationen

Det har kommit in klagomål mot Hallandstrafiken på grund av försenade och uteblivna anslutningsbussar från Stortorget till stationen.

ANNONS
|

För ungefär två veckor sedan var det en buss som inte dök upp vid Stortorget, vilket gjorde att resenärerna som skulle till stationen inte hann med sitt tåg. Men det är inte första gången det händer.

– Jag skulle med ett anslutningståg i Göteborg för att åka vidare till Stockholm, men jag hann inte och fick ställa in min jobbresa. Det är tredje gången det här händer, säger en resenär som vill vara anonym.

Flera av resenärerna tog kontakt med kundservice och fick då till svar att det var ett tekniskt fel som låg bakom den uteblivna bussen.

– De sa kallt att jag fick ta nästa tåg. Tågen går en gång i timmen, det hade varit skillnad om de hade gått en gång i kvarten, menar resenären.

ANNONS

Någon ny buss sattes inte in eftersom det var kort tid mellan avgångarna. På Hallandstrafiken beklagar man att det blev såhär, men att det var den mänskiga faktorn som felade.

– Bussen skulle gå 10:07 och nästa 10:19, men eftersom det var en förarmiss så hade det tagit lika lång tid för en operatör att kontakta någon innan nästa buss kom, säger kommunikationschefen på Hallandstrafiken Yasmine Möllerström Henstam.

Resenärerna hade tidigare fått förklaringen att det var ett tekniskt fel, så när nästa buss kom uppstod det en stor irritation mellan passagerarna och chauffören. Enligt resenären ska chauffören ha sagt håll käften på ett mycket otrevligt sätt.

– Chauffören hade ingen förståelse och sa håll käften på ett mycket otrevligt sätt. Det gör att man blir dubbelt så arg när man får ett sådant bemötande, berättar resenären, och tillägger att chaufförerna brukar vara trevliga och tillmötesgående.

Busschauffören har gett sin syn på situationen i en rapport, och menar att det var upprört från båda sidor.

– Resenärerna var upprörda och chauffören hade skrikit, det blev tumult, menar Möllerström Henstam.

Att bussen uteblir eller att det har varit problem med anslutningsbussarna till stationen har inte hänt speciellt ofta.

– Det är ytterst sällan som det har varit något problem, men det är olyckligt när det händer på linje 10, och vi kan bara beklaga att det inträffat, säger Yasmine Möllerström Henstam.

ANNONS

Resenärerna, som missade tåget, kommer att få ersättning av Hallandstrafiken.

ANNONS