Unik framgång för steppkursen på Storan i Falkenberg

Kålle Gunnarsson steppar upp med en nystartad steppkurs. Att dansstilen inte längre är i sin storhetstid går obemärkt förbi på Storan.

ANNONS
|

Skorna smattrar på parkettgolvet inne i studion på Teater Storan. Legendarer som Fred Astaire och Ginger Rodgers kanske inte faller i folkmun lika ofta som förr, men de är högst närvarande i tanken under måndagens steppkurs.

Vad som är speciellt just här denna måndagskvällen är det rungande intresset.

– Det kommer nya dansstilar hela tiden, och vissa dör ut. Steppen har inte varit populär på väldigt länge, och det är tråkigt för jag tycker det gör sig så snyggt på scen, säger Kålle Gunnarsson som dragit igång kursen på Storan.

Förra gången Kålle startade en steppkurs i Falkenberg var det under fem deltagare i varje grupp. Idag är lokalen packad med runt strax under 20 nybörjare, med lika många till i ytterligare en grupp.

ANNONS

– Det är lite unikt. Att vi fått ett uppsving här tror jag är just för att alla är elever på teaterskolan, åker på många musikaler och sett stepp där. Men sen också för att...

Han avbryter sig själv och brister ut i dansstudion:

”Hur många här kan tänka sig söka vidare en utbildning inom musikal och dans?”

Nästan hälften av dansarnas händer åker upp.

– Många här som vill satsa på detta i yrkeslivet och då vet de om att stepp ingår i de professionella utbildningarna, fortsätter han.

En av de händer som åker upp i luften tillhör Linn Lindqvist. Hon är 19 år och har varit med i teaterskolan och många av dess produktioner sedan 2011.

– Man lär sig ett stort område inom musikal när man kan stepp, det är liksom kärnan av mycket. Sen underlättar det om man kan lite sedan innan när man studerar vidare.

ANNONS