Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Ungdomar kastade sten och eldade

Under måndagskvällen larmades polisen om att ett flertal ungdomar kastade sten, eldade och slog sönder rutor på Stenfalksvägen.

Det var runt halv tiotiden på måndagskvällen som flera larm inkom till polisen om att ungdomar kastade sten och eldade på Stenfalksvägen i Falkenberg. När boende i området gick ut för att säga till ungdomarna ska de ha blivit hotade.

– Det gick folk man ur huse där och sa till och då blev ungdomarna verbalt otrevliga tillbaka, säger polisens presstalesperson Hans Lippens.

När polisen kom till platsen hade ungdomarna försvunnit. Det finns inga uppgifter om personskador. Enligt vittnen ska flera av ungdomarna haft vita kepsar på sig.

Under måndagskvällen inträffade liknande händelser i Göteborg och Trollhättan. Ett stort antal bilar sattes i brand och ungdomar kastade sten på polisen. Inledningsvis uteslöt polisen inte att händelsen i Falkenberg kunde kopplas samma med de händelserna.

– Det är en arbetshypotes vi har. Vi utesluter det inte eftersom det skedde ungefär vid samma tidpunkt, säger Hans Lippens, vid åttatiden på tisdagsmorgonen.

Men polisen i Falkenberg tonar en stund senare ner händelsen och meddelar att den inte kopplas samman med de övriga händelserna i Västsverige.

– Vi hade en patrull på plats med de kunde inte konstatera något brott under kvällen, säger stationsbefäl Anders Persson.

Det fanns krossade glasrutor i området men det kunde inte fastställas när de förstördes. När polisen kom till plasten ska det heller inte pågått någon brand i området.

SVT Nyheter Halland var först att berätta om händelsen i Falkenberg.

LÄS OCKSÅ: Över 80 bilar förstörda efter bränder i Göteborg