Ungdomar hindrade ambulanspersonal i Falkenberg att ta sig in i bilen

Ungdomarna hade parkerat så nära att ambulanspersonalen inte kunde ta sig in i fordonet - en händelse som filmades och lades ut på Snapchat. – Det är oerhört huvudlöst, säger Anders Persson, stationsbefäl på polisen i Falkenberg.

ANNONS
|

Ambulanspersonalen hade parkerat sin bil utanför Coop i Falkenberg för att gå in och handla. Under tiden parkerade några ungdomar sin a-traktor så nära ambulansen att det inte gick att öppna dörrarna.

– En ambulanssjuksköterska lyckades till slut snirkla sig in via förarsidan. Som tur var fick de inget larm under tiden, det hade kunnat få väldigt allvarliga konsekvenser, säger Anders Persson, stationsbefäl på polisen i Falkenberg.

Ambulanspersonalen stannade en stund på platsen för att invänta ägarna till a-traktorn men ingen dök upp. När de istället började köra därifrån så dök, enligt polisen, några ungdomar upp. Personalen vände och konfronterade ungdomarna.

ANNONS

– Då visade det sig att de här ungdomarna gjort det här med avsikt. De hade filmat hela händelsen och lagt ut det på Snapchat. De bad personalen om ursäkt men det här är en extremt allvarlig händelse. Jag tycker det är oerhört huvudlöst - säg att det hade kommit larm om ett hjärtstopp eller ett barn som satt i halsen, då hade de hindrats från att åka på det. Det hade kunnat handla om liv eller död, säger Anders Persson.

Händelsen, som inträffade den 3 juni, är just nu anmäld som ofredande men det kan eventuellt bli aktuellt med en anmälan om sabotage mot blåljusverksamhet.

– Jag tror sabotage mot blåljusverksamhet främst handlar om när det är sabotage mot räddningstjänst, ambulans eller polis under utryckning. Så det här hamnar väl lite i gråzonen kanske. Men i vilket fall som helst så är det här någonting vi aldrig mer vill se en upprepning av, säger Anders Persson.

ANNONS