Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Festområdet växer fram på Stortorget under fredagen. Bild: Mårten Samuelson
Festområdet växer fram på Stortorget under fredagen. Bild: Mårten Samuelson

Unga får gå på Stadsfesten

Arrangörerna av Falkenbergs stadsfest har fått många förfrågningar om vilken åldersgräns som gäller för lördagens evenemang på Stortorget.

För en tid sedan blev det en livlig debatt kring att kronprinsessan Victoria och prins Daniel hade med sig dottern Estelle, 7 år, när Metallica spelade på Ullevi. Enligt gällande regler skulle det vara förbjudet för barn under 13 år att vistas på en konsert med den ljudnivån.

13 år är den allmänna regel som gäller när ljudnivåerna överskrider vissa gränser. Men flera av de artister som uppträder på Falkenbergs stadsfest har fans som inte uppnått den åldern. Arrangörerna har därför fått mängder av samtal om vilken ålder som gäller.

– Det här borde vi kanske ha anammat lite tidigare. Men det är klart att vi följer de lagar och regler som gäller. Så vi har kollat upp med Ljudbolaget och fått klartecken att ljudnivån är helt okej för alla åldrar, säger Fredrik Carlsson, en av arrangörerna.

Med anledningen av detta låter man alla från 13 år och nedåt att gå in gratis i målsmans sällskap. Men även om ljudnivån är laglig ser man gärna att barnen har någon form av hörselskydd. Men det är frivilligt och upp till föräldrarna att bestämma.

LÄS MER: Falkenberg förbereder sig för stadsfesten

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här