Ung man körde drogpåverkad – sprang från polisen

En man har anmälts för rattfylleri i Falkenberg.

ANNONS
|

Vid 17-tiden under tisdagen fick polisen ett samtal om vårdslöst körande i ett bostadsområde i Glommen. En anmälare hade sett en bilist och en person på en motorcross som körde för fort.

Detta enligt en anmälan till polisen.

Polisen åkte ut till platsen och när de kom fram fick de syn på en bil som matchade anmälarens beskrivning. Polisen följde efter bilen och signalerade till föraren att stanna.

Föraren körde på som vanligt en stund, men efter ett tag stannade han till på en väg vid Skogstorp. Men istället för att vänta på polisen valde föraren och hans medpassagerare att springa från platsen.

ANNONS

Polisen jagade efter dem men tappade till slut spåret. En polishund kallades in för att spåra de flyende personerna, men lyckades inte hitta några spår.

Det var först en stund senare som en polis råkade på en av personerna. Den nu misstänkte mannen sågs i närheten av området därifrån han hade flytt och kunde omhändertas på plats.

Mannen misstänks för rattfylleri, ringa narkotikabrott och grov olovlig körning eftersom personen kört utan körkort tidigare.

Polisen har i nuläget ingen annan misstänkt för händelsen.

ANNONS