Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Ung FBG stänger sina fritidsgårdar

Fritidsgårdarna i Falkenberg stänger sina mötesplatser tillsvidare. Istället erbjuds aktiviteter utomhus och digitalt. Nästa helg blir det till exempel ett dygns livesänd ”Coronapeppen”.

Ung FBG har tre mötesplatser som vänder sig till ungdomar i åldrarna 12-20 år. Dels är det i lokalerna på Stationsgatan mittemot kyrkan, dels i det gamla Coophuset på Klockaregatan. Sedan har man även den rullande fritidsgården som brukar vara i Heberg (måndagar), Ullared (tisdagar) och Glommen (onsdagar). De är alla inställda fram till den 24 november.

– Det gör att vi hamnar i ett läge där vi får tänka om och tänka rätt hur vi kan nå våra ungdomar. Därför kommer vi att erbjuda en del uteaktiviteter varje dag, säger Anders Andreasson som är verksamhetsledare och fritidsledare.

– Till exempel kan det bli tipspromenad, utefotboll, skattjakt och vad det nu kan vara som vi corona-anpassar i mindre grupper.

Eftersom det handlar om ungdomar kommer man även att använda sig av digitala medier.

– Vi kommer att sända på vår youtubekanal någon timma varje kväll. Men framför allt kommer vi att göra en stor satsning nästa helg. Då kommer vi att livesända i ett dygn från fredag till lördag.

– ”Coronapeppen” kallas den. Det kommer att vara högt och lågt, stort och smått med en massa tävlingar och utmaningar till ungdomarna. Det blir intervjuer, samtal och frågesport. Vi jobbar för att kunna ha lite livemusik via länk också. Allt är inte klart men ambitionen är att vi ska ha ett roligt dygn, säger Anders Andreasson.

Enligt Anders har man flera hundra besökare i månaden på mötesplatserna. Men många kanske bara kommer någon gång då och då. Sedan har de ett gäng ”stammisar” på kanske 60-80 personer som kommer regelbundet.

– Youtubekanalen riktar sig främst till ungdomarna. Men den är förstås öppen för föräldrar och andra intresserade också.

LÄS MER: "Det ska vara en fritidsgård för alla"

LÄS MER: Nya mötesplatsen slår upp dörrarna

LÄS MER: Yngve är redo att rulla ut till ungdomarna

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här