Det får inte vara trångt på krogar och serveringar. Något som myndigheterna kontrollerar med jämna mellanrum.
Det får inte vara trångt på krogar och serveringar. Något som myndigheterna kontrollerar med jämna mellanrum. Bild: Johan Nilsson/TT

Tyckte trängselkontrollanter trängde sig på

Alla uppskattar inte myndigheternas trängselkontroller. En man tyckte uppenbarligen att kontrollanterna trängde sig på och jagade iväg dem från en av stadens serveringar.

ANNONS
|

Händelsen inträffade nyligen när miljö- och hälsoskyddsmyndigheten var ute för att inspektera så att krogarna i Falkenberg följer gällande restriktioner i coronatider. När två inspektörer anlände till en servering blev de inte väl mottagna.

– En av de som var där ställde sig upp och gick emot dem. Han gav uttryck för att det inte var okej att de var där. Då backade inspektörerna ut och och gick iväg. Den här mannen följde efter ut på gatan och stoppades först av någon av sina vänner. Men han fortsätter sedan en bit efter efter kontrollanterna, berättar Per-Ola Svensson.

Han är tillförordnad chef på miljö- och hälsoskyddsförvaltningen då Anders Ramberg är på semester.

ANNONS

– Vi ser allvarligt på det här om vi inte får göra trängselkontroll. Mannen uttryckte sig hotfullt och inspektörerna uppfattade det som att den här personen inte var nykter, säger Per-Ola Svensson.

Den hotfulle är polisanmäld och händelsen utreds som förgripelse mot tjänsteman.

– Det innebär att man hindrat en myndighetsperson i hans eller hennes myndighetsutövning. Det kan betyda att man varit verbalt hotfull men inte hotat med något speciellt, förklarar förundersökningsledare Hanna Arnell.

Brottet kan leda till böter eller högst sex månaders fängelse. I det här fallet skulle det troligtvis handla om böter om utredningen skulle leda till åtal och fällande dom.

LÄS MER: Krogarna kontrolleras vidare i sommar

ANNONS