Tveksamt om Olofsbo kan bli asylboende

Risken att det inte blir något asylboende på Olofsbos camping är stor efter Migrationsverkets besiktning. Många av sovrummen håller inte måttet och kommer inte att godkännas.

ANNONS
|

Jokarjo AB, med Bert Karlsson i spetsen, vill starta ett asylboende på Olofsbo camping. Företaget har fått ett tilldelningsbeslut som innebär att Migrationsverket ska besikta och göra kontroller av anläggningen för att se om det går att driva ett asylboende i stugorna.

I anbudet var det tal om att det skulle finnas plats för 200 flyktingar, men efter besiktningen har det visat sig att antalet platser kraftigt har reducerats.

– Det är tveksamt om anbudet ens kan godkännas för att det blir så få platser. Vi har som krav att det måste vara minimum 50 platser och det ser ut att bli färre än så, säger Stefan Bergman, enhetschef på Migrationsverket i Borås.

ANNONS

Anledningen är att Migrationsverket kräver att sovrummen ska vara minst fem kvadratmeter och på campingen är rummen bara tre till fyra kvadratmeter.

– Vi har fått in anbud därifrån tidigare och då kom vi fram till samma sak och det är samma stugor. Men det här kan bli en juridisk fråga så det är långt ifrån klart, menar Bergman.

Protokollet från besiktningen är skickad till upphandlingsenheten på Migrationsverket för att de ska besluta i ärendet, men efter det kan beslutet ändå komma att överklagas.

ANNONS