Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Varbergs tingsrätt dömer två unga män för grov misshandel, respektive försök till grov misshandel, efter ett knivbråk förra hösten på Stortorget i Falkenberg.
Varbergs tingsrätt dömer två unga män för grov misshandel, respektive försök till grov misshandel, efter ett knivbråk förra hösten på Stortorget i Falkenberg.

Två män döms för knivbråket på Stortorget

Knivbråket på Stortorget i Falkenberg förra hösten har fått sitt rättsliga efterspel. Båda inblandade, två unga män under 20 år, döms för grov misshandel och försök till grov misshandel.

– Det såg ut som han letade efter något vid byxlinningen, jag trodde han skulle ta fram en pistol. Jag högg honom i benet för att kunna fly, säger 18-åringen, som nu döms för grov misshandel med påföljden 150 timmars ungdomstjänst.

Han ska även betala drygt 40 000 kronor i skadestånd till 19-åringen som tvingades till fyra operationer efter knivhugget.

Bakgrunden till knivbråket den 28 oktober 2019 var en kärleksrelation som inte uppskattades.

De två unga männen började tjafsa och diskutera förhållandet och till slut började de slåss med knivar.

Mannen som blev huggen i benet med kniv döms för försök till grov misshandel då han också tagit fram en kniv och viftat mot den andre.

Det var han som först gick till attack med kniv, men han snubblade över en blomkruka, och när han låg ner på marken blev han stucken i låret.

Påföljden för honom blev skyddstillsyn och han ska genomgå aggressivitet- och våldsprogrammet PULS. Dessutom betala 17 800 kronor i skadestånd.

Varbergs tingsrätt gör bedömningen att 18-åringen som döms för grov misshandel kunde använt sig av betydligt lindrigare våld än vad han gjorde för att skydda sig själv. Det var inte nödvärn när han stack en liggande man med kniv.

Han var vid tillfället påverkad av narkotika och hade försett sig med en kniv innan han gick ner på stan som en försiktighetsåtgärd.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här