Butikschefens bild på förstörelsen efter kuppen. Bild: Kristian Andersson
Butikschefens bild på förstörelsen efter kuppen. Bild: Kristian Andersson

Två häktade för stölden i sportaffären

Två män häktades i måndags av tingsrätten, misstänkta för att ha deltagit i kuppen mot Intersport i Falkenberg i förra veckan.

ANNONS
|

Tio över fyra natten till i fredags backade gärningsmännen in med en stulen bil i entrén till Intersport på Nygatan och plockade raskt åt sig dyrare märkeskläder. Uppenbarligen visste de vad de ville komma åt.

De två som nu är häktade visar sig vara hemmahörande i Falkenberg, även om en av dem, en 25-årig man, tidigare bott i en mellansvensk stad och där förekommit i kriminella sammanhang. Han är flera gånger dömd för olika brott, såsom rån, misshandel och stöld, och har även haft svårigheter att bryta ett eget missbruk. Så sent som i april dömdes han av Södertörns tingsrätt till fängelse i ett år och två månader, ett straff som ännu inte är avtjänat, för ett personrån i Stockholmstrakten.

ANNONS

25-åringen nekar till inblandning i Intersportstölden i Falkenberg.

Den andre personen, också han bosatt i Falkenberg, erkände under häktningsförhandlingen – och han är även misstänkt för att vara den som stal den bil som användes vid kuppen. Denne 25-åring har umgåtts i kriminella kretsar i Falkenberg, men hans egen brottslighet har mest handlat om rattfyllor och smärre narkotikabrott på senare år.

Polisen tycks ha haft medvind i utredningen, i och med att en gärningsman blev igenkänd på övervakningsfilmen efter att maskeringen hamnat snett. Vid husrannsakan hittades sedan misstänkt stöldgods.

Polisens utredning fortsätter och det är oklart om fler för närvarande är misstänkta.

ANNONS