Två bilar brann på parkering – vittnen kunde lämna tydliga uppgifter

Sent på fredagskvällen inkom ett larm till räddningstjänsten gällande en bilbrand. Två personer ska ha setts lämna platsen enligt vittnesuppgifter.

ANNONS
|

Strax efter klockan 22 på fredagskvällen inkom ett larm till räddningstjänsten gällande en bilbrand. Enligt Johan Wallin, inre befäl vid räddningstjänsten i Halmstad, brann det i två bilar på en parkering vid Ormvråksvägen i Falkenberg.

Enligt vittnesuppgifter ska två personer lämnat innan polis hann komma till platsen.

– De uppgifter vi fått är väldigt bra. Man har verkligen sett de här två personerna bära på någon form av dunkar eller behållare som man då misstänker att det varit något brännbart i. Det finns även uppgifter om att man sett någon cykla från platsen, men om det är gärningsmannen vet man inte. Det ser ut som vi har ett ganska gott utredningsläge, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

ANNONS

Har man några misstankar om vilka dessa personer är?

– Vi har nog ganska bra uppgifter att arbeta vidare på, men sen vet man inte var det hamnar. Men ingen är gripen än, säger Fuxborg.

Släckningen av bilarna var färdigt vid 22.30 och ingen person kom till skada. Polisen har tagit uppgifter för att skriva en anmälan om skadegörelse genom brand.

ANNONS