Två bilägare i Falkenberg bestulna på katalysatorer

Polisen har fått in två anmälningar om stöld av katalysatorer under helgen. Liknade händelse inträffade nyligen i Varberg.

ANNONS
|

I helgen drabbades två bilägare i Falkenberg av stölder. Under lördagen tog en man sin bil till en verkstad eftersom han tyckte att bilen lät väldigt mycket när han körde den. På verkstaden upptäcktes det att katalysatorn var bortskuren. Samma upptäckt gjorde en kvinna på lördagen som även hon tyckte att hennes bil lät ovanligt mycket när hon startade den. När hon undersökte bilen såg hon att katalysatorn var borta. Båda händelserna är anmälda som stöld.

Liknande händelse inträffade i Varberg under natten mot den 7 juni. Tre personer i 25-30 årsåldern greps på Skånegatan efter att ett vittne sett dem stå runt ett par bilar medan den tredje personen kröp under en bil. När polisen kom till platsen greps samtliga personer.

ANNONS

– De var ute efter katalysatorn på bilen, och de är ganska dyra. De kan kosta upp till 10 000 kronor, sa Hans Lippens, polisens presstalesperson i samband med händelsen i Varberg.

LÄS MER:Tre män försökte stjäla katalysatorer på bilar i Varberg under natten

ANNONS