Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anders Persson, stationsbefäl på polisen i Falkenberg, vill be båtägare att vara extra uppmärksamma efter två båtstölder i kommunen under samma natt. Bild: Håkan Johansson
Anders Persson, stationsbefäl på polisen i Falkenberg, vill be båtägare att vara extra uppmärksamma efter två båtstölder i kommunen under samma natt. Bild: Håkan Johansson

Två båtstölder under samma natt

Under natten till onsdagen stals två båtar från olika platser i Falkenbergs kommun. Nu vill polisen uppmana alla båtägare att vara uppmärksamma.

Sommarsäsongen är igång men med den drar även en tråkigare säsong igång, stöldsäsongen. Och oftast är båtmotorer ett hett eftertraktat byte.

Trots det har antalet stölder av båtmotorer minskat kraftigt i år med tanke på coronapandemin. Något som Strömstads Tidning tidigare rapporterat om.

Men trots det har två båtstölder under samma natt rapporterats in till polisen i Falkenberg i veckan. Ute på Skreanäs upptäckte en privatperson hur hens båt saknades på morgonen.

Båten uppskattas vara värd 75 000 kronor utan motor och enligt anmälan har tjuvarna tagit hjälp av en elektrisk vinsch för att få ner båten i vattnet.

Samma natt anmäldes även en båt stulen från en hamn i Glommen.

– De misstänkta har jobbat en hel del för att få med sig de här båtarna och oftast är det motorerna de är ute efter men här har man gjort slag i saken och tagit hela båten. Så det är såklart lite annorlunda, säger Anders Persson, stationsbefäl på polisen i Falkenberg och fortsätter:

– Det känns som att det rör sig om en liga som drar runt och nu vet jag inte om fler i Halland är drabbade. Men oftast kan man följa hur de har rört sig när man går igenom brottstiderna. Men vi vill absolut att folk har lite mer vaksamhet kring det här och ser till att hålla koll på sina båtar.

Polisen har i nuläget inga misstänkta för stölderna.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här