Förra veckan hade polisen en nationell trafikvecka med inriktning på brott i trafiken.
Förra veckan hade polisen en nationell trafikvecka med inriktning på brott i trafiken. Bild: Johan Nilsson/TT

Två veckor av kontroller i trafiken för polisen i Falkenberg

En man häktad och en fast för rattfylleri. Polisens gruppledare Jan Eric Vilén sammanfattar polisens trafikvecka i Falkenberg.

ANNONS
|

Förra veckan hade polisen en nationell trafikvecka med inriktning på brott i trafiken. I Falkenberg stoppade och kontrollerade polisen 80 fordon och ett 60-tal personer, bland annat genom inre utlänningskontroller. Jan Eric Vilén berättar att veckan dock inte riktigt gått som planerat.

– Vi hade en hel del annat att göra förra veckan och fick prioritera om. Normalt sett lägger vi fler resurser på trafikveckorna, säger han.

Veckan var ändå inte helt utan resultat. En man åkte fast för rattfylleri, påverkad av narkotika, och en annan man greps misstänkt för inbrott i ett förråd.

– Han var i närheten och stoppades med misstänkt stödgods i bilen. Han är nu anhållen och häktad misstänkt för flera inbrott.

ANNONS

Vilka slutsatser drar du från trafikveckans resultat?

– Att det flesta sköter sig och får åka vidare utan något att anmärka på, säger Jan Eric Vilén.

Lysen och hastighet kontrolleras i veckan

Det är dock inte bara under de nationella trafikveckorna som polisen syns och gör kontroller i trafiken. I måndags hade polisen två hastighetskontroller i Vessigebro. Under en sammanlagd tid av 40 minuter stoppades och kontrollerades åtta bilar som kört för fort.

Dessutom gjordes kontroller i centrala Falkenberg under morgonrusningen.

– Sista tiden har det blivit mörkt och vi har lagt tid i veckan på att kontrollera cyklar har tillräckliga lysen. Förhoppningen är att fler ska blir noggrannare, för just nu är det många som slarvar.

ANNONS