Kvinnans bil hittades senare övergiven i ett dike
Kvinnans bil hittades senare övergiven i ett dike

Två män i 20-års åldern åtalas för en rad grova brott

En äldre kvinna blev i somras överfallen av två män. De skar henne med kniv, tog hennes bil och värdesaker. När de var klara lämnade de henne blödande på marken i sina underkläder. Nu åtalas de båda männen vid Varbergs tingsrätt.

ANNONS
|

Det var i somras en kvinna blev misshandlad och rånad på sin bil av två män i Svartrå.

Kvinnan som befann sig i området kring Svartrå för att plocka svamp övernattade i bilen. I förhör berättar hon hur hon vaknat av att en bil parkerat vid hennes och hur de båda männen ska ha ryckt upp bildörren. I förhör berättar kvinnan:

”De skrek att jag skulle ge dem min mobil, pengar och bilnycklarna. När jag svarade att jag inte hade några pengar skar den ena av männen mig tre gånger i armen och släpade ut mig ur bilen i håret. Den andra mannen uppmanade flera gånger killen med kniv att han skulle skära halsen av mig.”

ANNONS

Kvinnan berättar att hon fruktat för sitt liv och upplevt situationen som mycket skrämmande.

De båda männen kunde tidigt nästa morgon gripas när de promenerade längs med landsvägen utanför Älvsered. Innan det hade de hunnit med att stjäla ytterligare en bil som stod parkerad utanför en bostad i Älvsered.

Nu åtalas männen för bland annat grovt rån, grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel och ringa narkotikabrott. Mannen som ska ha uppmanat till att skära halsen av kvinnan åtalas också för stämpling till mord.

De båda männen som har suttit häktade sedan i juli nekar båda till att de ska ha rånat kvinnan. De erkänner dock stöld efter att polisen hittat stöldgods från olika inbrott i deras bil som stod övergiven i närheten av platsen där de greps.

ANNONS