Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Trodde han skulle på dejt - blev rånad

Två män, en i 20-årsåldern och en i 30-årsåldern, dömdes i dag i Varbergs tingsrätt för att ha rånat en man som trodde han skulle träffa en kvinna.

Det var den 7 maj i år som en man åkte till Glommen efter att han bestämt träff med en kvinna han pratat med på Facebook. 

I förhör har mannen berättat att han först varit lite misstänksam men att han sedan fått se bilder på henne och även pratat med henne på telefon. Nu i efterhand har han förstått att han blivit lurad av de två männen som i dag dömdes för bland annat rån och olaga frihetsberövande. 

Det visade sig att en av männen bett en väninna ringa och gett henne instruktioner om att bestämma träff men mannen.

När mannen kom till platsen hade gärningsmännen under knivhot tvingat in mannen i en bil och sedan tvingat honom att föra över pengar till dem. En av gärningsmännen sa att han skulle döda målsägaren om han inte förde över pengarna. Sammanlagt förde mannen över drygt 6570 kronor. 

Målsägaren har tidigare varit gift med en av gärningsmännens nuvarande sambo och har ett barn ihop med henne. 

Gärningsmännen ger olika versioner av vad som hänt. Enligt den ena handlade det om pengar som målsägaren ska ha lovat att de skulle få efter att de vid ett tillfälle hjälpt honom leta efter dottern. Den andra har berättat i förhör att han trodde att de bara skulle åka och prata med målsägaren men att han själv blivit chockad över att hans vän dragit fram kniven och rånat målsägaren. Tingsrätten anser dock att männen agerat i samförstånd med varandra.

Efter händelsen ska männen ha hotat honom och sagt att om han "gav fan i att polisanmäla detta så kommer det gå bra".

Offret har berättat i förhör att han efter incidenten haft svårt för att sova och känt sig rädd för att gå ut på stan. 

Männen har nekat till samtliga brott men blev i dag dömda till ett år och nio månaders fängelse vardera samt att betala skadestånd.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här