Bild från söndagens insats med Missing People. Foto: Maria Loewen
Bild från söndagens insats med Missing People. Foto: Maria Loewen

Tredje person anhållen för försvinnandet i Älvsered

Precis som de två män som tidigare häktats, är den nu anhållne mannen misstänkt för människorov. Polisen säger nu att chansen att den försvunne mannen hittas vid liv är liten.

ANNONS
|

När HN får tag på Lars-Gunnar Perlinger, biträdande chef för polisens avdelning för grova brott, strax innan lunch på måndagen hadeen tredje person, en man i 45-årsåldern, precis gripits.

– Han har varit anhållen i sin frånvaro och nu har han gripits. Han är misstänkt för människorov, säger han.

Mannen anhölls senare på eftermiddagen på sannolika skäl misstänkt för människorov. Precis som de två andra männen som sedan tidigare sitter häktadehar han funnits med i utredningen under en längre tid.

– Det som har framkommit i förhör med de två andra har ökat misstankarna mot den här mannen, säger Lars-Gunnar Perlinger.

ANNONS

Under måndagen hölls förhör med personen. Perlinger är fåordig om vad som framkom, men säger att mannen är bekant med både den försvunna mannen och de två andra misstänkta.

– Jag vill inte avslöja eller kommentera hans inställning. Han har fått lämna sin version om vad han har gjort vid tiden för försvinnandet, säger han.

Mannen kommer att fortsätta förhöras i veckan innan beslut om häktning fattas.Lars-Gunnar Perlinger utesluter inte heller att fler personer kan komma att gripas framöver. Chanserna för att den försvunne mannen skulle hittas vid liv är i nuläget små.

– I och med att vi misstänker att han utsatts för brott är sannolikheten att han skulle påträffas vid liv ganska liten, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Under söndagen var organisationen Missing People ute och sökte efter mannen som varit försvunnen sedan den 1 maj.

– Vi har inte hittat några fynd alls. Men nu vet vi var han inte är, det är också relevant, säger Jörgen Larsson som är operativ chef på Missing People.

Ett fyrtiotal personer sökte runt Älvsered och Missing People planerar att göra en ny sökning så småningom.

– Vi letar väldigt noggrant, inte bara efter personer utan även efter föremål. Så vi täcker inte in så stora områden i taget, säger Jörgen Larsson.

ANNONS

ANNONS