Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Tredje bilbranden på kort tid på Falkagård

Strax innan midnatt på lördagskvällen larmades räddningstjänsten till Ormvråksvägen på Falkagård med anledning av en bilbrand. Vid klockan 02.30 inkom ytterligare ett larm om en bilbrand i samma område.

Det var vid klockan 23.51 som det första larmet om en bilbrand inkom till räddningstjänsten.

– Det är en bil som har brunnit, men vi har släckt den nu. Vi är kvar på plats en liten stund till och kyler ned bilen, säger Peter Karlborg, inre befäl på räddningstjänsten i Halmstad.

Enligt räddningstjänsten fanns det ingen spridningsrisk till några andra bilar eller byggnader i närheten. Även polisen kallades till platsen.

– Vi har skrivit en anmälan om skadegörelse genom brand, men har i nuläget ingen misstänkt i det ärendet, säger Magnus Schildt, vakthavande befäl vid polisen i Väst.

Andra bilbranden för natten

Det andra larmet om en bilbrand inkom till räddningstjänsten vid klockan 02.30 under natten till söndag.

– Det är en bil som har brunnit i samma område. Vi har varit där och släckt branden och lämnat platsen, sade Peter Karlborg vid klockan 03.30 under natten.

Under natten till lördag larmades räddningstjänst och polis till Falkagård av samma anledning: en bilbrand. Det innebär att det varit totalt tre bilbränder i samma område under helgen.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här