Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Odling av cannabis har de senaste åren avslöjats på flera håll i Halland. Bild: Per Landén

Tre häktade för knarkodlingen

Tre unga män är nu häktade misstänkta för grovt narkotikabrott, efter avslöjandet om en cannabisodling i trakten av Vessigebro.

Häktningsförhandlingarna hölls under torsdagen och sent på fredagseftermiddagen i förra veckan bakom stängda dörrar för att inte utredningen ska störas av att detaljer sipprar ut.
De häktades på den högre misstankegraden, sannolika skäl. Och tydligen fanns det heller ingen tvekan om rubriceringen grovt narkotikabrott, vilket innebär att husrannsakan gett bevis för att produktionen åtminstone omfattat några kilo cannabis i försäljningssyfte. Lägsta straff för grovt narkotikabrott är två års fängelse. 

De tre är hemmahörande i Halmstad, ingen av dem är alltså folkbokförd på den adress där odlingen avslöjades redan i december förra året. Just fördröjningen gör fallet lite speciellt, eftersom polisen uppenbarligen har behövt tio månader på sig för att få analys av fynden och att knyta personer till odlingen.
Vid tidpunkten för brottet verkar ingen i alla fall formellt ha varit skriven på adressen, i den lantliga bostad som ligger en bra bit från Vessigebro.
Enligt det häktningsprotokoll som på måndagen fanns tillgängligt för den förste av de tre häktade, så framgår det där att han helt nekar till inblandning.
De tre häktade är 25, 25 och 22 år gamla. Ett par av dem är tidigare dömda, men inte för någon mer omfattande kriminalitet.

Utredningen fortsätter, och även om häktningstiden är satt till två veckor så kommer den sannolikt förlängas innan åtal väcks.
Som tidigare konstaterats har den här odlingen inget samband med den som avslöjades i januari i en industrilokal i Vessigetrakten. Det är tillfälligheter att två cannabisodlingar avslöjats i samma trakt.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här