Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Tre åtalas för grovt narkotikabrott

Samtliga nekar till inblandning i cannabisodlingen i Vessigebro. En av 25-åringarna medger att han hjälpt till att plocka ihop utrustningen.

Två 25-åringar och en 22-åring åtalas för grovt narkotikabrott. Enligt åtalet har de tre männen tillsammans satt upp utrustning i ett bostadshus utanför Vessigebro för att odla cannabis. I slutet av december förra året genomförde polisen en husrannsakan i lokalen där man hittade stora mängder cannabis. 
– Om de här plantorna hade odlats klart, så hade det gett elva kilo cannabis, säger kammaråklagare Sonja Seligmann. 

Åklagaren har tidigare sagt till HN att det har tagit tid med analyser av fynden, tekniska utredningar och att koppla personerna till brottsplatsen.
Hur ställer sig de tre männen till anklagelserna?
– De nekar till att de har haft någonting med odlingen att göra, säger Sonja Seligmann. 

Ingen av de tre männen är skrivna på fastigheten i Vessigebro utan är alla hemmahörande i Halmstad. Förutom grovt narkotikabrott så är 22-åringen åtalad för en rad andra brott, bland annat för förberedelse till narkotikabrott. Enligt åtalet har han i sin dåvarande bostad i Hylte kommun förvarat odlingslampor, nätverksaggregat och planteringskrukor. Utrustningen var till för att olovligen framställa cannabis. Under utredningens gång har det kommit fram att en del av sakerna som påträffats i bostaden i Hylte har koppling till fastigheten utanför Vessigebro. 22-åringen erkänner att han varit i fastigheten i Vessigebro men förnekar att han har haft någonting med odlingen att göra. 

Även de båda 25-åringarna nekar till brott. Den ena berättar att en kompis till honom ringt och berättat att det fanns utrustning för att odla cannabis i huset. De har en tid efter varit i fastigheten och 25-åringen berättar att han varit med och plockat ihop saker som fanns i bostaden. Vem han besökte huset tillsammans med vill han inte gå in på. Han berättar att han har sett säckar i huset men att han inte varit med och skördat det som fanns i säckarna. Den 25-åriga mannen står även åtalad för ringa narkotikabrott. 

Den andra 25-åringen uppger i förhör att han inte minns om han varit i huset eller inte. Han berättar att han varit på fest i många olika hus och att han inte har lagt på minnet hur husen såg ut. I ett annat förhör nekar han till att ha varit inne i fastigheten. 
När domen kommer kan åklagare Sonja Seligmann inte svara på. Cannabisodlingen har inget samband med den som avslöjades i en industrilokal i Vessigebro i januari och som ledde till att sex personer dömdes till fängelsestraff.

Läs också: 

Åtal väntas för knark i Vessige

Tre häktade för knarkodlingen

Tre män begärs häktade för grovt narkotikabrott

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här