Trafikverkets lokaler förstördes - förarprov flyttas

Så påverkas Trafikverket och Murtans Trafikskola av branden.

ANNONS
|

Trafikverkets kontorslokaler förstördes i lördagskvällens storbrand.Varje månad skrivs runt 100 teoriprov i Trafikverkets teorisal på Åkarevägen i Falkenberg.

–Våra lokaler är helt förstörda. Våra teoriprov flyttas nu till Halmstad. Körproven ska fortlöpa som vanligt, säger Jan-Erik Emanuelsson, kontorschef på Trafikverkets förarprov i Halmstad och Falkenberg.

Lokalerna som förstördes bestod av en teorisal och en fotostation. Trafikverket har inga egna fordon i industrilokalen, men en hel del IT-utrustning har gått förlorad.

Kontorschefen berättar att Trafikverket inom kort kommer att få tillträde till en annan lokal i samma område som den brandskadade byggnaden. Körproven kommer därför fortsättningsvis att göras i Falkenberg. Uppskattningsvis görs 40 till 45 körprov i veckan.

ANNONS

Vad händer för de personer som har ett teoriprov inbokat?

–En ny kallelse kommer hem till dem. Det finns även information på nätet och via trafikskolorna, säger Jan-Erik Emanuelsson.

Murtans Trafikskola förlorade en lastbil och en husbil som används i utbildningen.

– Det innebär ju ett avbrott i den tunga utbildningen. Den tunga lastbilen var specialtillverkad just för trafikskoleutbildning. Men vi har haft en sådan tur i oturen att vi hittat en lastbil i Borås som varit i sådan verksamhet. Den tar vi nog med oss redan i dag och I eftermiddag ska vi titta på en husbil, berättar Lennart Svensson på Murtans.

– Sedan har vi haft tillgång till lastbilstvätt på åkeriet och den har brunnit upp. Vi hade tre släpvagnar också på asfalten en bit bort. Men de klarade sig, konstaterar Murtans ägare.

ANNONS