Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/13

Trängsel vid invigning av butiker i gallerian i Falkenberg

Den pågående corona-pandemin satte inte stopp för nyfikna besökare under torsdagsförmiddagen. Coop erbjöd gåvopåsar till de första tvåhundra besökarna och det ledde till mycket folk, kö och trängsel.

Det blev ett oväntat högt tryck under invigningen i gallerian på Stortorget i Falkenberg när Coop och Beyond Retro öppnade.

Besökarna stod tätt i en kö som sträckte sig drygt 40 meter längs det nya gångstråket i gallerian. Vid ingången till livsmedelsbutiken Coop, som invigdes klockan 11 under torsdagsförmiddagen, välkomnades besökarna med dryck och de första tvåhundra fick en gåvopåse.

När dörrarna öppnades blev det snabbt en strid ström av besökare och det avstånd som delvis hölls i den stillastående köbildningen upphörde.

Dörrarna i gallerian i Falkenberg fastnade

Anita Eriksson stod först i kön och hade väntat sedan klockan 10.

– Jag kom idag för att jag läste att de första besökarna får en gåvopåse, berättar hon. Det kanske hade varit bättre om alla hade fått någon slags nummerlapp så att det inte rusas in. Det är inte en meter mellan folk, vakten har fått säga till flera gånger.

En ytterligare besöksström kom från entrén mot Holgersgatan. Dörrarna in till gallerian fastnade och folk blev fast inne i slussen.

Maxgränsen i Coopbutiken är 200 personer, men man hade som ambition att släppa in 60.

Upprepade gånger fick vakten anmärka på avståndet i kön. Efter insläppet kunde hon inte redogöra för hur många som befann sig i lokalen.

Men Coops distriktschef Thomas Dahlberg upplevde ingen större trängsel framför ingången under förmiddagen.

– Det ser ju ut att vara mer människor än vad det är eftersom att det är avstånd mellan dem, säger han.

Ser inget problem med gåvopåsar

Han ser inte heller något problem i att det kan upplevas som att man uppmanar folk att besöka en särskild plats vid samma tidpunkt, genom att erbjuda gåvopåsar till de första besökarna.

– Självklart vill vi ju att folk ska komma för att titta på vår butik och vi vill göra det lite festligare, säger Thomas Dahlberg. Vi hade förmodligen haft ungefär lika många här utan gåvopåsar. Många har längtat efter denna butiken.

Butiken Beyond Retro, som även den hade premiäröppning under torsdagen, hade också ett högt besökstryck.

– Vi har aldrig haft såhär mycket folk på en butiksöppning någonsin, berättar etableringsansvariga Louise Sundell.

Second hand-butiken hade inte anlitat någon vakt, utan förlitade sig på personalen i avståndsfrågan.

– Det är mycket ungdomar här. Vi har dragit in mer pengar i kassan på en timme än vad vi gör på en full dag i andra butiker, säger Louise Sundell.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här