Trängsel i Ullared ger föreläggande

Falkenbergskrogarna fortsätter att sköta sig. Men hälften av restaurangerna som kontrollerades i Ullared får föreläggande för trängsel.

ANNONS
|

Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen återupptog trängselkontrollerna en bit in på hösten. Tidigare har det inte varit några större problem utan endast smådetaljer som påpekats. Men när patrullerna var ute igen senaste helgen upptäcktes att det var för korta avstånd på några ställen.

– Vi kontrollerade tretton ställen i Falkenberg och sex i Ullared den här gången. I Falkenberg var det väldigt lite folk ute och inget att anmärka på. Men i Ullared hade tre ställen trängsel och får nu föreläggande för avvikelse, konstaterar förvaltningschef Anders Ramberg.

– Lite märkligt i dessa tider varför det blir så. Om man nu trängts i Gekås varuhus hela dagen och sedan trängs på restauranger. Överhuvudtaget att man går ut när man kanske inte ska göra det. Det är ju heller inga konstigheter att hålla avstånden. En meter är ju en meter och alla vet det.

ANNONS

Framför allt handlar det om möblering. Till exempel golvfasta sittplatser som inte får användas men som folk suttit på ändå.

– Men går de inte att flytta på får man markera på något sätt att de inte ska användas. Sedan ska det vara en meter fritt i kassaköer och till andra sällskap när man går i en gång. Det har det inte alltid varit.

De tre matställen som fått anmärkning kommer miljö- och hälsa att titta extra på och göra uppföljning. Om det inte rättas till kan det bli frågan om vitesföreläggande.

– Vi kommer att gå ut med någon form av information till krögare och restauratörer om hur vi ser på det här med trängsel, säger Anders Ramberg.

LÄS MER: Extra trängselkontroller i Ullared i höst

LÄS MER: Inspektörerna som kontrollerar trängsel i Falkenberg

LÄS MER: Krogarna kontrolleras vidare i sommar

ANNONS