Tonåring knivhögg bekant i ryggen

En fest på ett ungdomsboende urartade när en ung man knivhöggs i ryggen av en bekant.

ANNONS
|

Det var i början av mars som en fest på ett ungdomsboende i Falkenberg slutade i bråk och en grov misshandel. Gärningspersonen, en nittonårig kille, och den målsägande ska ha träffats på en fest med gemensamma vänner.

På festen ska flera av de inblandade blivit fulla, däribland nittonåringen. Ett bråk mellan denne och målsägande ska ha uppstått och enligt målsägande ska nittonåringen ha anfallit honom med en kniv.

Flera på festen försökte stoppa nittonåringen men lyckades inte. Målsägande böjde sig då framåt, kanske för att undvika attacken, och träffades i ryggen av kniven. Enligt vittnen ska målsägande då ha fallit till marken.

ANNONS

Efter knivattacken blödde målsägande kraftigt från ryggen. Andra personer på festen ska då ha tvättat såret med alkohol och bandagerat det.

Nittonåringen fördes ut ur rummet men kom senare tillbaka och bad om ursäkt till målsägande. Han ska även ha bett denne att inte polisanmäla händelsen.

Händelsen bevittnades av flera personer varav två medger att ett bråk uppstått mellan nittonåringen och målsägande.

Ett annat vittne hävdar dock att målsägande ska ha skadat sig på ett glasskärva och att tolken som var inblandad i utredningen har ljugit om allt för polisen.

Men tingsrätten finner dessa uppgifter ”helt osannolika” och beslutar i linje med uppgifter från målsägande och de andra vittnena.

Nittonåringen förekommer redan i belastningsregistret, bland annat för misshandel. Hans dom blir ett år och fyra månaders fängelse, samt skadestånd till målsägande på 15 000 kronor.

Nittonåringen nekar till brottet.

ANNONS