Tomter säljs för 28 kedjehus i Stafsinge

Kommunen säljer tomter för 28 kedjehus längs med Stafsinge kyrkväg. Det blir både hyresrätter och bostadsrätter och intresset har varit väldigt stort.

ANNONS
|

Stafsinge kyrkväg är den som går mellan Stafsinge kyrka och Falkagård. Vägen är avstängd sedan ett tag på grund av att det pågår markarbeten för den kommande bebyggelsen i området.

Totalt handlar det om fem tomter som ska bebyggas i den här etappen. Lokala Holgerfastigheter får köpa en av tomterna för att bygga 6 kedjehus med hyresrätter medan GBJ Bygg köper de övriga fyra tomterna för att bygga 22 kedjehus med bostadsrätter.

– Det blir 28 nya lägenheter i trevliga små kedjehus. Bra att det blir hyresrätter också i området och kul att Holgerfastigheter är med så att det inte bara är aktörer utifrån som ska bygga. GBJ har ju redan byggt en del i Stafsinge, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Per Svensson (S).

ANNONS

Holgerfastigheter äger och förvaltar centrala bostadsfastigheter (cirka 180 lägenheter) i centrala Falkenberg och har även några butikslokaler vid Nygatan.

GBJ Bygg startade som ett litet familjeföretag i Växjö 1945 och har i dag kontor även i Värnamo, Göteborg, Jönköping och Borgholm med sammanlagt cirka 250 anställda.

Nu har kommunstyrelsens arbetsutskott i total enighet beslutat om försäljning av de aktuella tomterna som totalt ger 14,4 miljoner till kommunkassan.

Bakom kedjehusen utmed Stafsinge kyrkväg ska det i ett senare skede byggas ett stort antal villor.

LÄS MER: Stort intresse för kommunens tomter

LÄS MER: Stafsinge växer med ytterligare 62 bostäder

LÄS MER: Stort intresse för nya tomter i Stafsinge

LÄS MER: Stafsinge växer med ytterligare 60 lägenheter

ANNONS