Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Tommy Stensson planerar nya bostäder på sjötomt i Älvsered

För första gången på runt 30 år byggs nya bostäder i Älvsered. Fastighetsbolaget AB Tommy Stensson söker bygglov på sjötomt.

Återvinningscentralen i Älvsered är, med sitt sjönära läge, kanske den återvinningscentral med bäst utsikt i hela Halland. Detta ska det dock bli ändring på. Fastighetsbolaget AB Tommy Stensson, vars ägare tidningen träffar i snöovädret, har stora planer för området.

– När man bygger på landsbygden ska det vara det där lilla extra, som det är här. När vi såg denna tomten föll allt på plats. Vi fick det läget vi ville ha och vi fick det dessutom i Älvsered, säger Tommy Stensson.

Detta är första gången som fastighetsbolaget bygger i Älvsered, och bygger bostäder själva. Tidigare har företaget köpt hus som rustats upp och sedan hyrts ut, framför allt i Överlida över länsgränsen.

– Det blir två parhus där det ena har altan ut mot sjön, det andra har väl 60 meter till sjön så det är fortfarande väldigt sjönära. Med tanke på läget har vi varit väldigt noga med hur det ska se ut för att kunna utnyttja det till fullo utan att blockera för grannarna.

Mycket på gång i Älvsered

Det är mycket som händer i Älvsered just nu. Förutom nya bostäder öppnar mataffären upp igen med ny ägare och en pizzeria tar även plats i samma hus. På plats är även kommunstyrelsens ordförande Per Svensson (S).

– Detta är en av de roligaste sakerna som hänt i Falkenberg på mycket länge! Vi har kämpat hårt för att få i gång byggnation på landsbygden och inventerat tomter för bostäder. När de hittade denna kunde vi inte tro att det var sant.

Per Svensson berättar vidare att det kan ha varit så länge som för 30 år sedan det senast byggdes i området, men att tiden är helt rätt nu.

– Vi sitter på väldigt mycket välfärd och service i orterna häromkring. I Älvsered har vi till exempel precis satsat på skolan där det finns plats för fler barn redan i dag.

Det som väntar framöver är ansökan om bygglov, sen hoppas Tommy Stensson att första spadtaget ska tas redan i höst.

– Vi har lite mark kvar i området så skulle detta falla sig väl ut kan det bli aktuellt med ett tredje parhus. Vi har inte gått ut offentligt med detta ännu men jag har redan haft folk som hört av sig och sagt att det är intresserade av att flytta in här.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här