Lars Fröding, kommundirektör i Falkenbergs kommun.
Lars Fröding, kommundirektör i Falkenbergs kommun. Bild: Håkan Johansson

Tjänster försvinner och avdelningar slås ihop

När kommunstyrelsen ska spara 5,5 miljoner kronor försvinner fem tjänster, det omorganiseras, tjänster flyttas och resorna blir färre. Men enligt förslaget ser det ut som att förvaltningen klarar besparingskravet utan uppsägningar.

ANNONS
|

Framtid Falkenberg (Socialdemokraterna, Liberalerna, Miljöpartiet och Kristdemokraterna) lade i höstas fram ett extra besparingspaket på en halv procent.

LÄS MER: Nya nedskärningar slår mot stadshuset

Det innebär bland annat att administration, utredning och förvaltning inom stadshuset berörs.

Kommunstyrelseförvaltningens förslag till besparingar i rambudgeten för 2021 presenterades under tisdagen.

Fem vakanser kommer inte att återbesättas. Det handlar om två tjänster på arbetsmarknadsavdelningen som varit vakanta under en längre tid, en tjänst inom kommunikation, planchefstjänsten försvinner och två halvtidstjänster berörs där en av dem flyttas från personalavdelningen till kontaktcenter.

– De här tjänsterna utgör en del av våra verksamhetsanpassningar och är det som påverkar personalen. Vår ambition har varit att inte behöva säga upp någon och det ser vi ut att kunna klara av, säger Lars Fröding, kommundirektör i Falkenbergs kommun.

ANNONS

En omorganisation av planavdelningen, bygglovsavdelningen och hållbarhetsavdelningen innebär att tre avdelningar blir två.

Beslut om den nya internbudgeten för kommunstyrelsen fattas 10 november.

LÄS MER:Tjänsten som planchef på Falkenbergs kommun kan sparas bort

ANNONS