Varbergs tingsrätt.
Varbergs tingsrätt. Bild: Annika Karlbom

Tidigare förskoleanställd åtalad för grov våldtäkt mot barn

En tidigare förskoleanställd stängdes i somras av från sin tjänst efter att hen blivit polisanmäld av Falkenbergs kommun. Nu åtalas personen för grov våldtäkt mot barn.

ANNONS
|

I somras polisanmälde Falkenbergs kommun en förskoleanställd efter misstanke om sexuellt utnyttjande av barn. Hen stängdes av från sin tjänst och nu åtalas personen vid Varbergs tingsrätt för grov våldtäkt mot barn efter att hen ska ha vidrört ett barn på ett sexuellt sätt. När personen häktades första gången, närmare bestämt den 30 juni, ska hen enligt häktesprotokollet då ha erkänt brott. Enligt åtalet som kom under tisdagen förnekar nu personen till brott.

I mitten av juli rapporterade HN om att den nu åtalade personen häktades misstänkt för sexuellt utnyttjande av ytterligare ett barn - en händelse som ska ha skett på samma förskola.

ANNONS

– Vi arbetar med två barn. Vi har pratat med flera men det är hos två som vi kunnat hitta brott, sade förundersökningsledare Inger Ohlsson till HN den 14 juli.

Men enligt åtalet som kom under tisdagen är den före detta anställda misstänkt för brott mot ett barn.

När händelsen i somras avslöjades var brottsrubriceringen till en början sexuellt övergrepp mot barn men det ändrades senare till grov våldtäkt mot barn. Under utredningen har polisen hållit förhör med den misstänkta, föräldrar och med barn. Anna Skoglund som är personens offentliga försvarare vill inte ge någon kommentar till HN i samband med åtalet.

HN har under tisdagen sökt åklagare och förundersökningsledare utan resultat.

LÄS MER:Förskoleanställd misstänkt för sexuellt övergrepp mot barn

LÄS MER:Förskoleanställd misstänkt för grov våldtäkt mot barn kvar i häktet

ANNONS