Magnus Nielsen, vd på Interconsult Sverige AB, kan glädjas åt en orderstock som sträcker sig ett år framåt i tiden.
Magnus Nielsen, vd på Interconsult Sverige AB, kan glädjas åt en orderstock som sträcker sig ett år framåt i tiden. Bild: Fredrik Wirbing

Succé för nystartade Interconsult

Från spillrorna av konkursdrabbade Nordic Tank startade Interconsult Sverige AB. Nu närmar sig bolaget 100 miljoner kronor i omsättning och behöver nyanställa. – Vi har mer att ge, konstaterar vd Magnus Nielsen.

ANNONS
|

Nya Interconsult i Falkenberg fick en flygande start 2016 efter att ha köpt en halvfärdig orderstock av konkursboet Nordic Tank.

– Vi fick kassaflöde omgående och fakturerade vårt första fordon två veckor efter uppstarten. Nu håller vi på att bygga ut med 850 kvadratmeter till, säger Magnus Nielsen.

– I det stora hela har vi egentligen överträffat de förväntningar och kalkyler som gjordes. Men förvånad skulle jag inte säga att jag är över den ökade omsättningen.

Interconsult bygger i stora drag transporttankar för flytande avfall som monteras på fordonschassier. Verksamheten har ännu inte påverkats nämnvärt av coronapandemin och orderstocken löper ett år framåt.

ANNONS

– Men vi måste vara ödmjuka inför pandemin och vår verksamhet kan drabbas genom sjukdom hos personalen och vi är beroende av komponenter från bland annat Italien.

– Blir pandemin långdragen och det kommer en stor andra våg av viruset så är det klart att vi kommer påverkas. Sen bygger vi tankar på Scania- och Volvochassier och stänger de ner sina fabriker en gång till så slår det mot oss, säger Magnus Nielsen.

Interconsult har 20 anställda och siktar på att nyanställa ytterligare fem personer inom två år. Personer som efterfrågas är fordonsmontörer med el- och hydraulikkompetens.

– Vi har en rutinerad personalstyrka och står inför ett kommande generationsskifte. Så min ambition är att knyta bra kontakter på gymnasieskolan och lotsa in folk den vägen. Då bygger vi för framtiden.

En stor utmaning är att hitta rätt personal som klarar av jobbet.

– Den stora förändringen från tidigare var att vi slutade bygga pulverfordon. Där bygger vi ingenting, men är agent åt ett italienskt bolag. De flesta av våra kunder är små och mellanstora åkare som är någon form av underentreprenörer till kommuner.

Interconsult Sverige AB hyr in sig i lokaler hos företaget FA-Tec som bland annat är specialiserat på plåtbearbetning.

ANNONS

LÄS MER: 20 jobb räddas när Nordic Tank får nya ägare

ANNONS