Bensinkort fastnade i automaten. Visade sig vara ett stulet kort som använts av en man som tidigare avskedats för ekonomisk brottslighet.
Bensinkort fastnade i automaten. Visade sig vara ett stulet kort som använts av en man som tidigare avskedats för ekonomisk brottslighet. Bild: Anna von Brömssen

Stulet bensinkort fastnade i automaten

Mannen avskedades från företaget på grund av ekonomisk brottslighet. Nio månader senare smög han tillbaka och stal ett bensinkort – men avslöjades av att kortet fastnade i automaten.

ANNONS
|

Mannen var platschef och ansvarade för den dagliga driften på företaget i Falkenberg. När det uppstod frågetecken kring lagertransaktioner visade det sig att mannen sålt varor till kunder mot kontant betalning.

Sen gjorde han återköp, utan kundens vetskap, och stoppade pengarna i egen ficka. Mannen har erkänt att han plockade på sig kontanter till ett värde av drygt 40 000 kronor. Men historien slutar inte där.

Smög tillbaka till företaget

Nio månader senare var mannen tillbaka på företaget som han tvingats lämna på grund av brottslighet. Han hade kvar en nyckel och smög sig in efter stängning och stal ett bensinkort.

ANNONS

Därefter försökte han tanka och betala med kortet. Men kortet fastnade i automaten på bensinstationen.

Först förnekade mannen att det var han som hade försökt tanka med det stulna bensinkortet. Det var först när bensinmacken tog fram fotografier från övervakningskameran som han erkände.

Slipper undan fängelse

Mannen döms nu av Varbergs tingsrätt för egenmäktigt förfarande, försök till bedrägeri och förskingring. Straffet blev villkorlig dom och dagsböter på totalt 18 600 kronor.

Det samlade straffvärdet för brotten motsvarar fängelse i tre månader. Men mannen är inte tidigare dömd och klarar sig undan fängelse. Han ska även betala skadestånd till företaget på drygt 42 000 kronor.

ANNONS