Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I stället för studentbalen anordnas en restaurangsittning på Harrys i Falkenberg. På bilden till vänster: Evelyn Winroth och Ellen Sibelius från studentkommittén. Bild: Privat/Håkan Johansson
I stället för studentbalen anordnas en restaurangsittning på Harrys i Falkenberg. På bilden till vänster: Evelyn Winroth och Ellen Sibelius från studentkommittén. Bild: Privat/Håkan Johansson

Studentbalen i Falkenberg ersätts med restaurangsittning

Coronapandemin sätter stopp för den traditionsenliga studentbalen i år också. Men studentkommittén har tänkt om.
– Vi insåg ganska snabbt att en vanlig bal inte kan genomföras, säger studentkommitténs Ellen Sibelius.

Nåja, vad är väl en bal på slottet? Den kan ju vara dötrist och långtråkig och alldeles, alldeles underbar. Men 2021 års studenter i Falkenberg får inte uppleva den Askungelika baltraditionen.

– Det kommer inte att bli någon kortege, ingen röd matta, ingen dans. Vi kommer att sitta och äta och så kan man klä upp sig om man vill, säger Ellen Sibelius.

Evelyn Winroth, som också är med i studentkommittén på Falkenbergs gymnasieskola, tillägger:

– Det blir inte riktigt en bal i år. Det är en restaurangsittning.

Hoppades på restriktionslättnader

Kommittén hoppades på lättnader under våren, men har fått planera utifrån rådande restriktioner. Det finns en besvikelse bland eleverna, men de flesta är tacksamma att det händer någonting. I stället för balen anordnas en middag på Harrys. Inga jippon är inplanerade varken före eller efter sittningen.

– Jag tror att det är många som är besvikna över studenten över lag. Det var ingen som ville att det skulle bli så här. Men många är glada att det blir någonting, i stället för att det skulle skita sig totalt, säger Sibelius.

Evelyn Winroth kan inget annat än att hålla med och fortsätter:

– Det känns skönt att man äntligen kan ha någonting att se fram emot. Och att det verkligen blir av. Innan har vi inte vetat hur det kommer att se ut och det har varit svårt att planera.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här