Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Stridigheter kring rivningen av Burger Inn

Rivningen av Burger Inn går inte helt friktionsfritt. Kålle Gunnarsson vägrar släppa till en del av marken vid Storan som han arrenderar. Fabo har struntat i sina löften, menar Kålle.

Samtidigt som Kålle kan glädja sig åt det hedersamma uppdraget att bli husregissör på anrika Intiman i Stockholm, så har han problem på hemmaplan i Falkenberg.
I förra veckan berättade vi att ett höghusbygge riskerar att spoliera Teatergläntan som en framtida spelplats. Ett annat bygge i centrum kan störa verksamheten på Storan. 

Rivningen av Burger Inn på granntomten har fått Kålle att ilskna till rejält. Själva rivningen har han känt till sedan länge och har haft kontakt med Fabo som ska bygga där. 
Det som irriterar nu är att Fabo kommit med ett nyttjanderättsavtal för att få gå in och använda en del av tomten som Kålle arrenderar av Folkets hus. Fabo behöver gå in tre meter på en sträcka av 31 meter för att komma åt att riva byggnader på Burger Inn-tomten. 
– Jag bryr mig inte om vad de gör där inne, men har hela tiden sagt att de kan inte gå in hos mig under tiden maj till augusti när vi har vår högsäsong. Dels kan vi inte få in några bilar med varuleveranser till Storan och Sagocafet och dels försvinner våra parkeringsplatser.

Rivningen kom inte igång som planerat i början av året och Kålle menar att han fått klara besked från Fabo om att de inte skulle starta förrän i september.  
– Men nu kom de och ville att jag skulle skriva under ett avtal att de får gå in från och med maj och vara där till januari 2019. För det skulle jag få 5000 kronor för hela perioden. Jag bara skrattade och vägrade skriva på. Fabo fick rivningslov i december och kunde börjat riva i januari. Det är så tråkigt att behöva lägga så mycket dålig energi på sådant här, menar Kålle Gunnarsson.

Folkets hus äger fastigheten och därför var det dit Fabo skickade avtal om nyttjanderätt och servitut för få gå in på en del av tomten för att kunna riva.
– Vi fick det i början på maj och har ju ett långtidskontrakt med Kålle. Om förhållandena ändras ställer det krav på oss som fastighetsägare. Vi ska fortsätta diskutera med Fabo men några avtal har inte skrivits på. Det får ju Kålle avgöra eftersom det är hans verksamhet, säger Folkets hus ordförande Per-Gunnar Andersson.     

Fabos vd Christian Kylin hävdar att några löften inte getts när det gäller tiden för rivning.
– Vi har haft en löpande dialog med Kålle om rivningsprocessen och försökt informera honom men utan att ha några tidsramar. Primärt är det ju Folkets hus vi för dialogen med nu.
När är det egentligen tänkt att nybygget ska stå klart?
– Vi river de väsentliga delarna nu och har satt en intern tidsplan. Men den kommunicerar vi inte ut förrän det är färdigt, säger Christian Kylin.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här