Strandbadens nya utomhusspa växer fram

Olivträd från Toscana, eldstad vid poolkanten och barnklubb. Bygget av Strandbadens nya utomhus-spa börjar ta form.

|

Den som passerar Falkenberg Strandbad kan se att hotellets nya miljonsatsning växer fram. Vd Anders Nilsson visar runt på byggarbetsplatsen där hotellets utomhusspa beräknas stå klart i slutet av maj. Ett orangeri modell större, totalt 600 kvadratmeter, färdigställs i direkt anslutning till hotellet befintliga spa. Här breder en stor pool ut sig med en massiv eldstad placerad precis invid poolkanten, en nedsänkt bar och soffgrupper i två etage.

Hotellet kommer att hämta 200 år gamla olivträd från Toscana, som ett sätt att klä in orangeriet med växter.

–Ledorden, som även gäller den befintliga spa-avdelningen, är avslappnad lyx, säger vd Anders Nilsson

–När våra gäster kommer in i orangeriet ska de inte längre tro att de är i Falkenberg, utan förflyttats söderut till en exklusiv resort vid Medelhavet.

Genom att ytan mellan hotellet och Klitterbadet bebyggs får hotellets gäster en egen ingång till badhuset. Utomhusdelen av nybygget täcker cirka 1 100 kvadratmeter. Den kommer att bestå av en tio meter lång och fem meter bred pool som kommer att vara uppvärmd året om, en barnpool och en champagnepool. På gräsmattan bortom poolområdet ska barn kunna leka.

–Vi planerar för en barnklubb som vi kommer att hålla öppen under högsäsongen. Vår målgrupp är främst personer över 16 år men under semestertider är det vanligt att familjer kommer hit. Då vill vi kunna erbjuda dem den tjänsten, säger Linette Johansson, spachef på Falkenberg Strandbad.

Som HN tidigare berättat har den nya restaurangen Köket öppnat i hotellets andra del. Niklas Cramér som är ansvarig för Food & Beverage i restaurangen berättar att tillgången på lokala råvaror avgör menyn.

–Finns det till exempel två lamm redo för slakt på en gård i närheten så anpassar vi menyn efter det. Vi tar även tillvara på sådant som finns i våra egna trädgårdar genom att ta med äpplen, päron, plommon och till och med havtorn.

Även om Falkenberg Strandbad satsar framåt har vintern också varit en prövotid för personalen.

– Det har varit en tuff period men både rån och brand, som vi har handskats med och lagt bakom oss. Det går inte att helt försäkra sig mot sådana händelser. Jag tycker vi agerade på ett bra och korrekt sätt när de inträffade, säger vd Anders Nilsson.