Strandbaden utsatt för fejkkonto

Falkenberg Strandbad har blivit utsatt för en bluff på facebook. Någon har kontaktat gäster och hävdat att en tävling är avslutad och bett om kontouppgifter.

ANNONS
|

Falkenberg Strandbad har haft en tävling på sin facebook-sida där gäster kan vinna en övernattning under hösten.

Men hotellet har nu tvingats stoppa tävlingen. Någon på facebook utgett sig för att vara Falkenberg Strandbad och kontaktat personer och sagt att tävlingen är avslutad. Och att personerna i fråga ska registrera sig för att ta del av vinsten.

– Vi har blivit utsatta för spam och för en bluff där någon vill oss och våra gäster illa. Bluffaren har skapat ett fejk-konto i vårt namn och sen börjat kommentera konstigt på våra gäster och följares bidrag, säger Kent Johansson, vd på Falkenberg Strandbad.

ANNONS

– Vi skulle aldrig be om kort- eller bankuppgifter på det här sättet, säger han.

När hotellet upptäckte bluffen anmälde de händelsen till både facebook och Google. På torsdagen valde Strandbaden att stoppa tävlingen helt.

– Det är tråkigt men det känns som bästa beslutet. Vi återkommer med ny tävling nästa vecka på vår egna sajt i stället för facebook, säger Kent Johansson.

Hur ser ni på den här typen av bluffbrott?

– Det här här allvarligt och ledsamt. Tyvärr känns det allt vanligare med mycket bluff och många som blir utsatta för det. Det skapar en otrygghet, säger Kent Johansson.

Han hoppas att hotellets gäster inte tagit skada av bluffen.

– Vi beklagar om någon gäst och följare har upplevt detta som konstigt men vi har svårt att skydda oss mot den här typen av fejk-konto. Min rekommendation är att alltid vara kritisk granskande, säger han.

ANNONS