Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stort intresse för förskola som alltid är ute

Hösten är en nystart i dubbel bemärkelse för I ur och skur-förskolan. Inte bara är alla barnen tillbaka efter sommaren, man har flyttat till nya fina ändamålsenliga lokaler också. - Efter nyår får vi dessutom en avdelning till, säger Ingvar Boman.
FALKENBERG. Fredens förskola på Slätten har upphört. Istället är det nu I ur och skur som håller till i lokalerna. Med 18 barn i verksamheten och en lång kölista är man glad över de nya möjligheter som flytten innebär.
- Här ska det byggas en sittplats under tak, så att vi kan äta ute även när det regnar och så ska inhägnaden bli större och ge plats för såväl vatten som egna odlingar. Även om vi mest är ute i naturen - i skogen, vid havet och på ängarna - så är möjligheterna här viktiga också, säger Ingvar Boman, barnskötare.

Intresset för förskolan som inte ser aktiviteter ute som något extra utan som en grund, har varit stort ända sedan starten för tolv år sedan. Och kölistan för en plats är ofta lång. Därför är personalen glad över att verksamheten utökas med ytterligare en avdelning nästa år.
- Det känns verkligen som en nystart och vi är otroligt glada, säger Hasse Holm, som är förskollärare.

Det finns nu över 100 I ur och skur-förskolor i landet och undersökningar visar att såväl föräldrar till barnen som går där, som personalen är mer än nöjda med det resultat man fått. Framför allt visar det att barnen har påtagligt färre sjukdagar än barn på andra förskolor.
- Alla mår vi bra av att vara ute och röra på oss, säger Ingvar Boman.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här