Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: KENT HALLGREN
Bild: KENT HALLGREN

Stort coronautbrott på Hertingsskolan

Hertingsskolan har drabbats av ett stort utbrott av corona. I ett mejl till alla vårdnadshavare ber nu rektorn att de föräldrar som kan ska hålla sina barn hemma från fritids för att underlätta för verksamheten.

När Hertingsskolan i dag skulle starta upp verksamheten igen efter sportlovet möttes vårdnadshavare på skolan av informationen om att läget på skolan just nu är ansträngt. Detta efter att ett flertal pedagoger och elever har konstaterats smittade av corona. Främst är det fritidsverksamheten som är drabbad.

– Det började redan förra veckan under sportlovet men i dag är det sju stycken pedagoger som i vanliga fall jobbar inom fritidshemmet som är är sjukanmälda, säger Fredrik Jörgensen en av skolans rektorer.

Eftersom fritidshemsverksamheten är för yngre barn med omsorgsbehov före och efter skolan så omfattas de inte av den förlängda distansundervisning som nu råder i Halland.

– De barn som är inskrivna på fritids behöver vara där för att det finns ett omsorgsbehov. Vi såg ingen minskning i barnantalet förra veckan under lovet heller utan det var ungefär lika många barn som de brukar vara under en lovvecka, säger Fredrik Jörgensen.

I nuläget finns inga planer på att stänga verksamheten men i ett brev som har gått ut till alla vårdnadshavare uppmanas de som kan att hålla sina barn hemma för att minska trycket på verksamheten.

– Vi har flyttat om personal från andra fritidshem men även pedagoger från övrig skolverksamhet som har erbjudit sig att gå in att täcka upp för att hålla igång verksamheten, säger Fredrik Jörgensen.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här