Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Stormen stoppar Idrottens dag

Det stora Falkenbergsevenemanget Idrottens dag ställs in på grund av stormen Knud.
– Jättetråkigt! Det är typiskt, Västkustens höstväder är så nyckfullt, säger biträdande distriktsidrottschefen för Hallands idrottsförbund, Peter Gårdestedt.

Stormen Knud innebär att evenemanget Idrottens dag, som skulle ha gått av stapeln under lördagen, blåser bort. 30 föreningar skulle ha deltagit.

Beslutet att ställa in har fattats gemensamt av Hallands Idrottsförbund, Sisu Idrottsutbildarna och Falkenbergs kommun. Evenemanget var tänkt att hållas på Kristineslätt, Falkenbergs IP och Vallarna. Samtliga aktiviteter är inställda.

Förhoppningen är nu att evenemanget ska kunna flyttas till ett annat datum. Gårdestedt vill hälsa till Falkenbergsborna att de inte kommer att gå miste om evenemanget.

– Det kommer det definitivt att göra, men det är svårt att ge något exakt datum i nuläget. Vädret blir ju inte bättre under hösten så mest realistiskt är att göra någonting framåt vårkanten. Eller om vi kör i ett annat format, inomhus, säger han.

Eftersom Falkenbergs kommun beslutat att stänga idrottsanläggningarna under stormen tills i morgon var beslutet nödvändigt.

– Säkerheten måste gå först. Det är barn och ungdomar som är tänkt att delta och vi vill inte ha på vårt samvete att någon skadas. Det är tråkigt eftersom många lagt ner mycket tid för planering och förberedelser inför evenemanget. Men tyvärr kan vi inte styra över vädret.

LÄS MER: Så här skrev HN inför evenemanget.

LÄS MER: Osäker prognos – stormen kan slå längre norrut