Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Storföretag i Falkenberg vill vaccinera på arbetsplatsen

De största privata arbetsgivarna i Falkenberg, som Gekås och Carlsberg, vill vaccinera sin personal direkt på arbetsplatsen. Region Halland säger nej och går inte ifrån sin nuvarande plan.

Gekås, Carlsberg, Essity, Guldfågeln och Sia Glass har tillsammans cirka 2600 anställda i Falkenbergs kommun.

Sedan ett drygt halvår tillbaka har företagen regelbundna möten för att diskutera covid-situationen på arbetsplatserna. Syftet är att lära av varandra.

Nu vill storföretagen erbjuda sina anställda en snabb och smidig vaccination mot covid-19 på arbetsplatsen eller via Företagshälsovårdens mottagningar.

I en skrivelse till Region Halland vill företagen att det ska arbetas aktivt för att det ska kunna bli möjligt. Svaret från Region Halland är nej tack med motiveringen att basen för vaccinering i Halland är vårdcentralerna med komplement av vaccinationscentraler.

”Det finns inte obegränsat med vaccin och därför behöver planeringen ske utifrån hur inflödet ser ut” svarar regionen.

Vidare skriver Region Halland i sitt svar att ”vi vill också erbjuda en jämlik tillgång till vaccin med prioritering i den ordning som Folkhälsomyndigheten rekommenderar.

Samt att vi hoppas därför kunna tillmötesgå era önskemål om vaccinering av era anställda på ett snabbt, säkert och effektivt sätt inom ramen för insatsen så som den planerats”.

Företagen anser att regionens beslut försvårar möjligheterna till att låta dem bidra till att minska smittspridningen i samhället.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här