Stephen King på biblioteket

Den mörkar årstiden är här och varför inte ägna en höstkväll åt skräckmästaren Stephen King, häxor eller tips om hur man skyddar sig mot IT-attacker.

ANNONS
|

Biblioteken i Falkenberg drar igång sin programverksamhet igen efter att ha legat nere i ett halvår. Tre föreläsningar är inbokade i huvudbiblioteket i höst. Det mesta pekar på att restriktionerna om högst 50 personer kommer att fortsätta gälla efter 1 oktober.

– Vi är bara glada att kunna köra igång programverksamheten igen och följer givetvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Därför blir föreläsningarna i Argussalen, berättar kulturproducent Malin Locke.

Häxor och IT-hot

Först ut den 13 oktober är Emil Nikka som är IT-säkerhetsutbildare och har skrivit en bok i ämnet. Han kommer att berätta om aktuella IT-hot och hur man kan skydda sig. Det ska tydligen vara enklare än många tror.

ANNONS

Två dagar senare, den 15 oktober, kommer författaren Hella Nathorst-Böös och föreläser om häxor och folktro. Hon kommer även att berätta om läkeväxter, deras historia och hur man kan använda dem i dag.

Unika intervjuer

Den 12 november slutligen anländer Hans-Åke Lilja för att berätta om Stephen King. Lilja driver världens största fansajt (Liljas library) om skräckmästaren. Han har även träffat honom vid ett par tillfällen och fått göra unika intervjuer.

Stephen King är annars ganska restriktiv med att prata om sig och sitt författarskap. Men det visade sig att författaren själv brukade besöka Liljas sajt och uppskattade den.

Alla föreläsningarna är gratis men det krävs att man förbokar via telefon eller epost till Falkenbergs turistinformation.

ANNONS