Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Stella tränar agility med får

Hopphinder och slalomkoner är inga problem för fåret Mysan, men att lära sig buga är svårare. Stella Näslin tränar sitt får i agility och bjöd i helgen på uppvisning.

Ingen hund att träna agility med? Då kan det gå lika bra med andra djur, som ett får till exempel. Under söndagen bjöd nioåriga Stella Näslin och fåret Mysan Gunnagårdens besökare på en uppvisning i fårhagen. Mysan tog sig flera gånger igenom den fem hinder långa banan, med lite mat som lockbete.

– Vi har tränat nästan varje dag i ett halvår. Att få henne att inte gå förbi hindren har varit det svåraste, säger Stella Näslin.

Hon beskriver sig som väldigt djurkär och hade gärna tränat familjens jakthundar i att hoppa över hinder, men den typen av hundar lämpar sig inte för agility. Men så började fåret Mysan att skutta över stängslet i fårhagen.

– Då såg vi att hon kunde hoppa. Sedan byggde jag en bana av mina gamla käpphästhinder.

Nästa mål är att bygga en tunnel som både Stella och Mysan kan ta sig igenom.

Mysan är ett speciellt får

De andra fåren i hagen brukar titta nyfiket på när Mysan hopptränar berättar Stella. Men de har inte visat något intresse för att hoppa själva, Mysan är speciell helt enkelt.

– Mysan är mer nyfiken än de andra fåren. Och väldigt social, kommer gärna fram och vill kela, säger Stella.

Men att göra andra typiska hundtrick har Mysan inte velat lära sig.

– Stella har försökt få henne att buga, men det går inte än, säger Jannike Näslin.

Förutom fåragility bjöd Gunnagården på en rad aktiviteter under höstlovet. Ponnyridning, häst och vagn och traktoråkning har varit mest populärt enligt gårdens ägare Jannike och Richard Näslin. De började att öppna upp sin bondgård för besökare i somras.

– Så det blev en naturlig fortsättning att ha öppet även under höstlovet. Alla aktiviteter är utomhus, coronaanpassade, säger Jannike Näslin.

Över 1000 besökare

Gunnagården samarbetar även med lokala aktörer när gården är öppen. Under höstlovet fanns bland annat en keramiker och en skytteförening på plats för att ordna prova på aktiviteter.

– Över helgen har vi haft över 1300 besökare. De kommer från närområdet med också Göteborg och Borås, säger Jannike Näslin.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här